Торгівля з «ДНР» і «ЛНР» покривається СБУ і прокуратурою - депутат

26.01.2017, 16:54

Правоохоронні органи України покривають торгівлю з підконтрольними терористам територіями Донецької і Луганської областей. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна заявив депутат Павло Костенко.

«Я перебуваю тут на місці, в Сєверодонецьку. До цього ті документи, які я бачив, я бачив, що у нас відбувається незаконна торгівля з територіями «ЛДНР». Така торгівля покривається прокуратурою і СБУ. Ми є головними спонсорами терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР», - сказав він.

За словами нардепа, в блокуванні залізниці беруть участь учасники АТО, колишні комбати, офіцери. «Тут багато людей з'їхалося. Вони перекрили поки одну ділянку. Кожен має посвідчення і звання», - сказав він.

«В межах 700 вагонів тільки по одній гілці переміщається без документів. Коли ми приїхали на залізничну колію, то попросили показати, хто контролює переміщення товарів, там є сім прикордонників, які працюють по черзі, де вони завжди перебувають  там. Ясно, що вони не переглядають всі вагони, які рухаються в однин та інший бік, незрозуміло, за якими документами. Торгівля між територією України і окупованими територіями повністю пов'язана», - сказав депутат.

За словами Костенка, СБУ видала близько 100 тисяч дозволів на оптову торгівлю з окупованими територіями різними групами товарів.

Читайте АСН в Google News