Луценко втрутився у справу про екстрадицію грузинського добровольця в Росію

25.01.2017, 16:13

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про можливу відмову від екстрадиції в Росію грузинського спецпризначенця Георгія Церцвадзе, який брав участь у грузинсько-російській війні і в бойових діях на сході України.

«Вчора я особисто переговорив з грузинським корпусом у складі ЗСУ, з генпрокурором Грузії І.Шотадзе і представником грузинської опозиції Г.Таргамадзе. Їхні звернення, а також аналіз положень міжнародних конвенцій дають підстави не тільки для того, щоб Гія Церцвадзе був звільнений з-під арешту на час екстрадиційної перевірки, а й для подальшого рішення про відмову у видачі РФ людини, яка сприяла обороні України і Грузії від російської агресії», - заявив він на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, що грузинського добровольця затримали 15 січня в аеропорту «Київ», оскільки він перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу з боку Росії. Солом'янський суд Києва 17 січня заарештував його на 40 діб.

Церцвадзе є не простим колишнім працівником грузинських силових структур, а колишнім високопоставленим спецпризначенцем, носієм секретної інформації.

Читайте АСН в Google News