Третина ринку «маршруток» працює з «чорною касою» - експерт

24.01.2017, 15:05

У Києві 30-40% ринку перевезень маршрутними автобусами працює з «чорною касою». Про це на прес-конференції 24 січня заявив експерт з питань транспорту В'ячеслав Коновалов, передає кореспондент ASN.

«Заяви про те, що вартість проїзду зросла через курс долара, на мою думку, це змова самих перевізників, продавців запчастин і міської адміністрації. Адже не секрет, що в більшості випадків ніхто не видає касові квитки при проїзді в маршрутних таксі. В результаті близько 30-40% ринку взагалі перебуває в чорному секторі, чорному «налі», - упевнений він.

Чому зараз перевізники підняли вартість проїзду? Експерт вважає, що міська влада намагається підім'яти перевезення «в одні руки», в результаті перевізники незадоволені. «Тому сьогодні ми бачимо дивну ситуацію: чиновники роблять круглі очі, мовляв, вони не знали про причини підняття вартості проїзду, вони нібито ні при чому. А перевізники кивають на курс, пальне тощо. Але курс не виріс за останній рік так, як піднімають ціни на проїзд», - додав він.

Нагадаємо, з 21 січня приватні перевізники Києва підняли ціну на проїзд у маршрутках міста на 1 гривню. «Це пов'язано з підняттям мінімальної зарплати. З перевізниками провели переговори на рівні керівництва міста. Тобто, якщо раніше за проїзд брали 4, 5, 6 гривень, тепер він стане 5, 6, 7 гривень», - розповів раніше начальник комунальної служби перевезень КМДА Сергій Савтир.

Читайте АСН в Google News