У Генпрокуратурі розповіли подробиці затримання прокурора-наркоторговця

19.01.2017, 12:33

У Генеральній прокуратурі України повідомили деталі затримання прокурора Запорізької місцевої прокуратури №1, який підозрюється в неодноразовому схилянні особи до вживання наркотиків і психотропних речовин, а також у їх збуті.

«Затриманий організував у місці свого постійного проживання «притон» для постійного вживання наркотичних засобів і психотропних речовин, а саме особливо небезпечного наркотичного засобу «канабіс», психотропної речовини «метамфетамін». Зазначені наркотики прокурорський працівник вживав і систематично схиляв інших осіб до їх вживання», - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті ГПУ.

У ГПУ повідомили, що в рамках слідчих дій проведені обшуки за місцем проживання і роботи працівника прокуратури, а також у працівника обласної прокуратури, який контактував із затриманим і причетний до скоєння кримінального злочину.

В ході обшуку правоохоронці вилучили речовини, схожі на наркотичні засоби і прилади для їх вживання.

Дії зловмисника кваліфіковані за ч. 2 ст. 315, ч. 2 ст. 307 КК України (схиляння до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене повторно та збут наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинені повторно). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.

Нагадаємо, що напередодні генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання прокурорів, які займалися продажем наркотичних речовин.

 

Читайте АСН в Google News