На Донбас завезли «кадировців» для боротьби з бунтами бойовиків - ЗМІ

10.01.2017, 16:46

Протягом грудня 2016 року і на початку січня 2017 року на окуповані території Донбасу прибули чеченські силовики, відомі як «кадировці», ймовірно, для приборкання тих бойовиків, які виходять з-під контролю, повідомляє «Українська правда» з посиланням на джерела в контррозвідці служби безпеки України.

Підрозділ бойовиків з шевроном з написом «СЕВЕР» і зображенням 2 прапорів (РФ і Чеченської Республіки) базується в окупованому Донецьку на території колишнього Управління МВС на Донецькій залізниці.

«Кадировців» також бачили в Будьонівському районі Донецька і населеному пункті Олександрівка Донецької області. Крім того, на початку січня до Ясинуватої прибув батальйон Внутрішніх військ МВС РФ «СЕВЕР», що майже повністю складався з бійців чеченської національності. Бійцями батальйону «СЕВЕР» посилили позиції бойовиків в різні підрозділи «ДНР».

«Підрозділи прибули для боротьби з непідконтрольними окупаційному командуванню збройними формуваннями на окупованих територіях Донецької області, залякування місцевого населення з метою запобігання можливим «голодним» бунтам, а також виходу з-під контролю російських кураторів місцевих угруповань бойовиків», - зазначає видання.

Читайте АСН в Google News