Рейди по квартирах киян можуть бути оскаржені через суд

26.12.2016, 17:12

Суддя-спікер палати з адміністративних справ Верховного суду України Олександр Прокопенко допустив що «паспортні» рейди, які планують запровадити у Києві з весни 2017 року, можуть бути оскаржені в суді. Про це він заявив у коментарі кореспонденту ASN.

«Я про це рішення тільки вперше почув. Тому рано говорити про його законність чи незаконність. Очевидно, що воно може бути оскаржене у судових інституціях. Це можуть робити ті люди, щодо яких буде перевірка паспортного режиму чи контролю витрат води, енергоносіїв. Але це будуть окремі судові справи», - заявив він.  

Також він не виключив, що судова справа щодо заборони продажу алкоголю в нічний час може дійти і до адмінпалати ВСУ, якщо буде виявлено неоднакове застосування норм права судами нижчого рівня по цій справі.

Нагадаємо, що у Київській міській державній адміністрації заявили, що з 2017 року можлива перевірка квартир та будинків, в яких не встановлені лічильники води, на предмет відповідності кількості прописаних з кількістю фактично проживаючих.

Читайте АСН в Google News