Рада має невідкладно прийняти закон про гарантування вкладів фізосіб

19.12.2016, 13:54

Верховна Рада України має невідкладно ухвалити законопроект «Про внесення змін до закону України «Про банки і банківську діяльність» щодо гарантування державою вкладів фізичних осіб». Про це на погоджувальній раді 19 грудня заявив представник Президента у парламенті Артур Герасимов, передає кореспондент ASN.

«Законопроект «Про внесення зміни в закон України «Про банки і банківську діяльність» щодо гарантування державою вкладів фізичних осіб», ініціатором якого є Президент України Петро Порошенко, необхідно розглянути як невідкладний», - заявив він.

Як говориться в пояснювальній записці до документа №5553, законопроект розроблено для подолання кризових явищ у банківській системі України та закріплення проявлення волі держави як власника державних банків у забезпеченні захисту інтересів вкладників - фізичних осіб.

Законопроектом передбачається внести зміни, згідно з якими, держава бере на себе обов'язок щодо забезпечення відшкодування фізичним особам - вкладникам державних банків тієї частини суми вкладу, що перевищує граничний розмір відшкодування коштів за вкладами, встановлений у відповідності з законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». При цьому для цих фізичних осіб також зберігаються передбачені законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» гарантії за вкладами у сумі, що не перевищує граничного розміру відшкодування коштів за вкладами.

Нагадаємо, згідно із законом «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», фонд гарантує кожному вкладнику банку відшкодування коштів за його вкладом. 

Читайте АСН в Google News