В Єдиному держреєстрі - майже 274 тис. учасників АТО

16.12.2016, 14:50

В Єдиному державному реєстрі зареєстровано 274 тис. учасників антитерористичної операції на Донбасі. Про це на брифінгу заявив голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Артур Дерев'янко, передає кореспондент ASN. 

«Ми підводимо певні підсумки наприкінці року. Служба веде єдиний державний реєстр учасників АТО. На теперішній час у нас зареєстровано 273 тис. 670 учасників АТО», - заявив він. 

За його словами, служба забезпечує адаптацію реєстру для сімей загиблих, для інвалідів, які проходять по інших програмах соцзахисту. Оформляється вся інформація щодо забезпечення усіх соцпільг. Зокрема, забезпечена комунікація з Держгеокадастром щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО.

 «Відповідно до розпорядження уряду, відпрацьовується процедура надання  статусу учасника АТО добровольцям», - наголосив він.

Він нагадав, що цього року була прийнята постанова про одноразові виплати сім'ям волонтерів та добровольців:  «В цьому році ми прийняли рішення щодо 9 волонтерів на суму 5,5 млн грн. Це ті  волонтери, які загинули. Щодо 2 волонтерів, які отримали інвалідність, на суму 450 тис. грн. Також комісія працює над виплатами одноразової грошової допомоги у разі загибелі учасників АТО. Прийнято рішення щодо 53 членів сімей, яким призначена грошова допомога через загибель добровольців. Це практично усі з «Правого сектору» та ОУН. А також 22 особам, які отримали інвалідність. На загальну суму більше 38 млн грн. Ми очікуємо, що ці кошти будуть виплачені у найближчий термін з держрезерву та виплачені постраждалим». 

Читайте АСН в Google News