На Харківщині СБУ знешкодила угруповання хакерів

12.12.2016, 11:58

Прокуратура Харківської області спільно з СБУ та Національною поліцією викрила кіберзлочинців, які через інтернет реалізовували шкідливе програмне забезпечення, призначене для несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерних мереж. Про це інформує обласна прокуратура.

За словами начальника відділу прокуратури Харківської області Ігоря Чуба, було встановлено, що протягом останніх двох років троє місцевих жителів створювали і через інтернет збували програмне забезпечення для потужних DDOS-атак на інформаційні сайти і серверне обладнання.

Також хакери проводили несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерних мереж та автоматизованих систем. Застосовуючи різні програми, кіберзлочинці блокували інформаційні сайти і дистанційно управляли комп'ютерами, маючи над ними повний прихований контроль.

За шкідливе ПЗ хакери просили понад $2 тисячі.

24-річному підозрюваному інкримінується створення і збут шкідливого програмного забезпечення, яке призначене для несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерних мереж та автоматизованих систем, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ст. 361-1 ч. 2 КК України).

Ще двом кіберзлочинцям (22 і 23 років), крім створення і збуту шкідливого ПЗ, було оголошено про підозру за фактом несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерних мереж та автоматизованих систем, що призвело до блокування інформації, вчиненого за попередньою змовою.

Читайте АСН в Google News