Жителі Дніпропетровщини переплатили понад 55 млн грн за комуналку

06.12.2016, 15:10

У Дніпропетровській області населення переплатило понад 55 млн грн протягом трьох років у зв'язку з необґрунтованим завищенням тарифу на опалення і водопостачання. Про це ASN повідомили в прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

За даними прокуратури, чиновники державного підприємства «Криворізька теплоцентраль» необґрунтовано внесли в тариф на опалення і гаряче водопостачання витрати на автоматизовану обробку платежів.

«Це призвело до необґрунтованого завищення планових витрат на зазначені комунальні послуги на плановий 2016 рік, що компенсується за рахунок населення на 10,5 млн грн. Також експертизою встановлено, що в результаті необґрунтованого завищення тарифів протягом 2013-2016 років споживачами було надлишково сплачено державному підприємству «Криворізька теплоцентраль» понад 11,5 млн грн», - заявили в прокуратурі.

Крім того, прокуратура виявила аналогічні порушення в «Криворіжтепломережі» та «Кривбасводоканалі», в результаті чого компанії протягом 2013-2016 років незаконно отримали від населення понад 43,3 млн грн.

У зв'язку з цим прокуратура Дніпропетровської області звернулася до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг з проханням зменшити тариф для населення на комунальні послуги зазначених підприємств.

Читайте АСН в Google News