Шуляк розповів про добре сплановану стрільбу на Майдані 20 лютого

02.12.2016, 17:37

Колишній командувач внутрішніх військ МВС України Станіслав Шуляк припустив, що кожен, хто стріляв на Майдані 20 лютого 2014 року мав заготовлений план своїх дій. Про це він сказав під час допиту в Святошинському районному суді м.Києва в режимі відеоконференції, передає Інтерфакс-Україна.

«Я можу припускати, що кожен, хто стріляв, навіть знав кількість своїх пострілів і заздалегідь знав, де і з якого вікна він буде стріляти. Тому всі постріли пройшли за дуже невеликий проміжок часу, жоден постріл не повторився з вогневої позиції, з якої був зроблений раніше, що повністю звело нанівець можливість виявлення позиції, з якої ведеться вогонь і протидії цьому», - розповів він.

Шуляк додав, що застосування вогнепальної зброї на Майдані було ретельно сплановано і організовано. Крім того, за його словами, він віддав команду спецпідрозділу «Омега» негайно встановлювати місця, звідки ведеться вогонь, для нібито припинення можливості застосування зброї. Однак те, що стрілянина на Майдані була ретельно спланована, за його словами, звело нанівець можливість протидії діям тих, хто стріляв.

Читайте АСН в Google News