Порошенко доручив МЗС домагатися визнання Голодомору геноцидом

26.11.2016, 18:55

Український лідер Петро Порошенко доручив зовнішньополітичному відомству України активізувати роботу з міжнародного визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Про це Президент України заявив, виступаючи на заході з нагоди Дня пам'яті жертв голодоморів у Києві, повідомляє «РБК».

«Я підписав указ про заходи у зв'язку з 85-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років - геноциду всього українського народу, в якому дав доручення Міністерству закордонних справ продовжити роботу щодо визнання всім міжнародним співтовариством Голодомору - геноцидом українського народу. Апологети заперечення Голодомору-геноциду живуть тільки в одній географічній точці. Вони намагаються ховати від вчених архівні документи, судом забороняють відповідні роботи українських авторів. Звичайно, можна зачистити від книжок про Голодомор українську бібліотеку в Москві, однак з історії Голодомор викреслити неможливо», - заявив Петро Порошенко.

Найстрашнішим був штучний голод, створений в Україні владою СРСР в 1932-1933 роках. У пікові місяці в ці роки в Україні щодня помирало від голоду 34 тисячі 560 осіб. Всього під час Голодомору 1932-1933 років загинуло близько 7 мільйонів громадян України.

Читайте АСН в Google News