Файлообмінник Ex.ua припиняє роботу

16.11.2016, 18:23

Найбільший в Україні файлообмінник Ex.ua заявив про припинення роботи в Україні. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на головній сторінці ресурсу.

У компанії заявили, що доступ до файлів закриється 30 листопада 2016 року, а пошта mail.Ex.ua найближчим часом буде перенесена на новий домен. «Ми просимо всіх користувачів вилучити файли зі своїх архівів на Ex.ua до 30.11.2016», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє ресурс, рішення про закриття пов'язане з прямими погрозами, шантажем (зокрема й на міждержавному рівні), DDOS атаки, які за останній рік довелося відчути файлосховищу.

«Ex.ua працював в правовому полі. Не всім подобалася таке трактування законодавства, але ресурс завжди поважав закони України. Ex.ua дотримувався авторських прав, що постійно підтверджував швидким реагуванням на будь-які порушення на майданчику. При цьому ресурс не схвалює ту систему розподілу і управління авторськими правами, яка склалася сьогодні.

Останні законодавчі ініціативи в сфері нібито боротьби з піратством несуть всі ознаки нецивілізованого лобізму. Новий закон, який перебуває на підписанні у Президента, робить невигідним його дотримання: він буде діяти тільки проти тих, хто спробує йому слідувати. Він буде стимулювати нехтування авторськими правами. І тому він не вигідний. Він мертвий», - заявили в компанії.

 

Читайте АСН в Google News