Кіберполіція припинила роботу великого онлайн-кінотеатру

15.11.2016, 17:07

Кіберполіція припинила роботу піратського онлайн-кінотеатру в Україні. Про це повідомили в ГУ Національної поліції України.

У повідомленні наголошується, що після звернення правовласників - учасників Американської асоціації кінокомпаній (Motion Picture Association of America) і низки українських правовласників щодо порушення авторських та суміжних прав одним з веб-ресурсів було відкрито кримінальне провадження та розпочато розслідування.

В рамках санкціонованих обшуків в офісних приміщеннях, дата-центрах, квартирах фігурантів справи вилучено обладнання, яке використовувалося для організації діяльності їх технічної інфраструктури, а також інші докази протиправної діяльності веб-ресурсів.

За даними слідства, за час роботи нелегального онлайн-кінотеатру правовласникам було завдано збитків на п'ять мільйонів гривень. Аудиторія сайтів досягала мільйона користувачів.

Поліція також встановила, що до створення ресурсу були причетні близько 19 осіб, які адміністрували, підтримували і наповнювали сайт.

Окремо ідентифіковані іноземні (зокрема «офшорні») та інші українські компанії, через рахунки яких здійснювалося відмивання грошових коштів.

У поліції не розповіли про який саме ресурсі йдеться, однак, відповідно до джерел «Сегодня», кіберполіції припинила діяльність онлайн-кінотеатрів FS, в яку входили ресурси FS.TO, BRB.TO, FS.UA та CXZ.TO.

Читайте АСН в Google News