Податківці залишили бойовиків «ДНР» без медикаментів і техніки

23.07.2015, 11:44

У Донецькій області спецпідрозділ податкової міліції «Фантом» спільно зі співробітниками СБУ і прикордонної служби затримали вантажівку, яка намагалася доставити на окуповані бойовиками території медичні препарати і систему автомобільної діагностики. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

Як повідомляється, зведена мобільна група затримала порушника в секторі «С» під час спроби перетину лінії розмежування поблизу селища Зайцеве поза офіційним пунктом пропуску. Під час огляду автомобіля було виявлено знеболюючі препарати, засоби для зупинки кровотечі, катетери для легень, антидепресанти, ліки від туберкульозу і памперси для дорослих. Крім того, в машині транспортувалася система автомобільної діагностики «BOSH».

«Водій не зміг надати жодних супровідних документів. За його словами, невідомі наказали йому доставити вантаж у Донецьк, заплативши за це 10 000 гривень. Зазначені кошти вилучено», — йдеться в повідомленні.

У прес-службі також зазначили, що за попередньою інформацією, медикаменти та технічні кошти мали надійти незаконним збройним формуванням для подальшого використання в терористичній діяльності.

Наразі вирішується питання про реєстрацію кримінального провадження за фактом фінансування тероризму по ст.258-5 КК України. Триває перевірка.

Читайте АСН в Google News