Прокуратура завела кримінальну справу на члена НАЗК

01.11.2016, 15:47

Прокуратура міста Києва проводить розслідування щодо незаконного збагачення члена Національного агентства з питань запобігання корупції Руслана Рябошапки. Про це свідчить постанова Печерського райсуду Києва від 13 жовтня, повідомляють «Наші Гроші».

Як зазначає видання, кримінальне провадження порушено за зверненням народного депутата, ім'я якого в постанові зашифровано. Однак, за даними джерела «Бігус.інфо» в правоохоронних органах, заяву написав нардеп від БПП Іван Винник.

У своєму зверненні депутат вказав, що 30 жовтня 2015 року на картковий рахунок Руслана Рябошапки в «ПриватБанку» були перераховані 270 тис. грн від «Програми розвитку ООН в Україні» (ПРООН), з призначенням платежу - поповнення рахунку. При цьому в декларації за 2015 рік інформація про отримання зазначених коштів не вказана.

У коментарі «Українській правді» Руслан Рябошапка підтвердив, що дійсно отримав грошові кошти на свій рахунок від ПРООН, оскільки був експертом цієї організації і працював на неї за контрактами.

За його словами, йдеться про період, коли він не обіймав жодної посади ні на держслужбі, ні в органах місцевого самоврядування і жив за кордоном.

«Я в 2015 році не обіймав жодних посад ні на державній службі, ні в органах місцевого самоврядування. Я з жовтня 2014 року по березень 2016 року на публічній службі в Україні і в принципі в Україні не перебував», - зазначив він.

Читайте АСН в Google News