У МЗС України заявили про можливий вихід з СНД

10.10.2016, 09:56

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про можливий вихід України зі складу Співдружності незалежних держав (СНД). Про це він заявив в ефірі телеканалу «112 Україна», передає УНІАН.

«Ми вивчаємо питання виходу (з СНД), у нас є декілька десятків угод, що стосуються, наприклад, взаємного визнання дипломів, виплати пенсій, і зараз ми закінчуємо роботу, яка дозволить нам врегулювати ці угоди. Ми дуже сподіваємося, що ми зможемо зробити менеджмент цих угод окремо, і тоді це питання знову постане. Я якраз є послідовним прихильником виходу з СНД», - заявив він.

Крім того, Клімкін підкреслив, що економічних зв'язків між Україною та Росією на тому рівні, який був до конфлікту на Донбасі, в найближчій перспективі не буде.

«Ми не зможемо тримати економічні зв'язки, які були раніше. У нас кілька років тому був, якщо не помиляюся, 37% товарообіг з РФ. Зараз це буде можливо 4-5%. Звичайно, може якісь зв'язки збережуться, але ніколи ми в розумній перспективі не повернемося до того, що у нас буде суттєвий товарообіг. Це всім прекрасно зрозуміло», - заявив міністр.

Читайте АСН в Google News