Нацбанк переходить на гнучкий валютний курс

15.07.2015, 16:47

Для досягнення макроекономічної стабільності Національний банк почав комплекс заходів, спрямованих на забезпечення режиму гнучкого валютного курсу. Про це сьогодні повідомила глава НБУ Валерія Гонтарєва під час засідання комітету ВРУ з питань фінансової політики та банківської діяльності.

«Вже до кінця цього року Національний банк України планує завершити розпочатий процес з переходу до прозорої структури власності, ідентифікацію пов'язаних з банками осіб, ввести постійно діючу систему діагностики якості активів банків, адаптувати нормативну базу до європейських стандартів», — заявила Гонтарева.

За її словами, необхідною умовою, фундаментом для ефективної реалізації заходів програми є досягнення макроекономічної стабільності в державі.
«І для цього Національний банк вже сьогодні вводить комплекс заходів, спрямованих на впровадження режиму монетарної політики на основі інфляційного таргетування, забезпечення режиму гнучкого валютного курсу і зниження волатильності на валютному ринку, зниження вартості ресурсів і відновлення кредитування економіки. Адже без цього дати поштовх для розвитку фінансового ринку неможливо», — йдеться в повідомленні НБУ.

Читайте АСН в Google News