За корупцію у закупівлях для «оборонки» ув’язнюватимуть

15.07.2015, 13:40

Депутати Верховної Ради підтримали у другому читанні та в цілому законопроект, згідно з яким вводиться кримінальна відповідальність за корупцію в закупівлях продукції оборонного призначення, передає кореспондент «Аналітичної служби новин».

Законопроект «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за порушення законодавства у сфері підтвердження відповідності, виготовлення, виробництво, реалізацію, придбання продукції, робіт і послуг, що призвело до створення реальної чи потенційної загрози національній безпеці України у воєнній сфері» підтримали 238 народних обранців (мінімальна кількість необхідних голосів 226).

Кримінальна відповідальність передбачена за придбання продукції, робіт і послуг оборонного призначення, які не відповідають стандартам і техрегламенту. Порушення при виготовленні, виробництві, реалізації, придбанні продукції, робіт або послуг оборонного призначення тягнуть за собою покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років.

Читайте АСН в Google News