Під Радою шахтарі вимагають не закривати шахти

21.09.2016, 11:02

Близько сотні представників Незалежної профспілки гірників України 21 вересня проводять акцію протесту на площі перед Верховною Радою. Протестувальники стукають касками, тримаючи в руках транспаранти з вимогою не закривати шахти, зокрема - "Нововолинську №10".

За словами учасників мітингу, таким чином вони намагаються звернути увагу депутатів на "критичний стан в паливно-енергетичному комплексі України через відсутність чіткої енергетичної стратегії в країні, припинення державної підтримки вугле- і торфодобувних підприємств, незбалансованість цін, систематичну заборгованість із зарплати, безпідставне закриття шахт, а також необхідність термінового прийняття законопроекту №4744 "про внесення змін до Закону України "Про державний бюджет України на 2016 рік", в якому йдеться про державну підтримку державних вугледобувних підприємств та часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції".

Акцію протесту підтримали: Вільна профспілка залізничників України, Вільна профспілка медичних працівників України, профспілка бортпровідників України, металургів. Нагадаємо, раніше робочі шахти "Україна", "1/3 Новогродівська", "Курахівська" в Донецькій області оголосили голодування. На шахті "1/3 Новогродівська" гірники першої зміни відмовилися спускатися в забій, а голова Незалежної профспілки гірників України на шахті Віктор Трифонов оголосив голодування.

Читайте АСН в Google News