Насіров і Гройсман дали старт роботі «митних сотень»

05.09.2016, 09:59

У понеділок перед Кабінетом міністрів презентували перші 20 мобільних груп, мета роботи яких -  посилення боротьби з контрабандою та корупцією на митниці, підвищення ефективності митного контролю товарів та боротьби з митними правопорушеннями.  Церемонія відбулася за участі прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, передає кореспондент ASN.

«Сьогодні ми починаємо роботу мобільних груп, які будуть виявляти контрабанду, товари, які не пройшли митний контроль», - сказав Гройсман. За його словами, українська митниця давно потребувала якісних змін, і було обрано «кращих з кращих для того, щоб навести лад на митниці». Гройсман підкреслив, що завдання мобільних груп - виявляти незаконно ввезені товари.

За його словами, міжрегіональна митниця контролюватиме роботу усіх митниць. Передбачається, що Міжвідомчий Центр та  мобільні групи попереджатимуть та виявлятимуть факти порушення митного законодавства, здійснюватимуть узагальнення, обробку та аналіз оперативної й аналітичної інформації щодо можливих фактів порушення митного законодавства, боротимуться з корупцією. Робота аналітичного центру та мобільних груп буде цілодобовою. Основою роботи мобільних груп стануть звіти спеціальної аналітичної групи Міжвідомчого центру.         

До складу Міжвідомчого цільового центру та мобільних груп увійшли представники  Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби та Національної поліції. До кожної мобільної групи увійдуть по два представники ДФС. Групи працюватимуть по всій території України.        

У церемонії запуску роботи центру та мобільних груп взяли участь також голова Державної фіскальної служби Роман Насіров і міністр фінансів Олександр Данилюк.

Читайте АСН в Google News