Смерть Іслама Карімова: в Самарканді завтра закриють аеропорт

02.09.2016, 14:35

У рідному місті президента Узбекистану Іслама Карімова Самарканді в суботу, 3 вересня, буде закритий аеропорт для всіх літаків, крім тих, які отримають спеціальний дозвіл на зліт або посадку.

Про це повідомляє Русская служба Би-би-си з посиланням на дані міжнародної системи NOTAM, яка використовується для оперативного оповіщення пілотів про повітряну обстановку, правила проведення і забезпечення польотів, аеронавігаційну інформацію.

За непідтвердженими даними, 3 вересня в Самарканді пройдуть похорони президента Узбекистану. Однак ця інформація поки не має офіційного підтвердження.

Водночас, за даними джерел видання «Фергана», в Узбекистані імам-хатибам усно заборонили згадувати ім'я президента Іслама Карімова і говорити про стан його здоров'я на п'ятничних молитвах 2 вересня.

П'ятнична молитва, або джума-намаз - обов'язкова колективна молитва мусульман, що здійснюються в мечетях. Імам-хатиб очолює спільну молитву і проводить п'ятничну проповідь.

Раніше агентство Reuters з посиланням на дипломатичні джерела повідомило, що Іслам Карімов помер після перенесеного інсульту у віці 78 років.

Нагадаємо, 28 серпня надійшла інформація про госпіталізацію Іслама Карімова. Кабінет Міністрів країни повідомив, що президент перебуває на стаціонарному лікуванні.

Його дочка Лола Карімова-Тілляєва уточнила, що 27 серпня її батька госпіталізували через мозковий крововилив.

Читайте АСН в Google News