Роми написали звернення до Авакова щодо погромів у селі Лощинівка

29.08.2016, 11:26

Глава Коаліції ромських неурядових організацій України "Стратегія 2020" Володимир Кондур звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і уповноваженого Верховної Ради Валерії Лутковської з проханням провести службове розслідування масових заворушень, що відбулися 27 серпня в Лощинівка Одеської області, повідомляє місцеве видання CITY.

У зверненні наголошується, що жителі села Лощинівка розгромили оселі, в яких живуть ромські сім'ї, а самі роми змушені були втікати з села. Тому Кондур в листі просить взяти ситуацію під контроль і провести службове розслідування стосовно голови сільської ради та посадових осіб, які відповідають за управління та порядок в районі.

"Бездіяльність влади і поліції в Ізмаїльському районі призвели до такої ситуації, яка формує негативну оцінку з боку українського суспільства, що призводить до расової, міжетнічної ворожнечі і суперечить задекларованим намірам розвитку правової держави", - заявив Кондур.

Раніше повідомлялося, що 27 серпня в зв'язку з жорстоким убивством 9-річної дівчинки місцевим ромом жителі села Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області влаштували бунт проти представників ромської громади. Слідом за масовими заворушеннями сільрада вирішила виселити ромів із населеного пункту.

Згідно з даними поліції, 9-річна дівчинка загинула від проникаючих поранень в легке і серце. В ході первинних слідчих дій було встановлено, що на тілі вбитої дитини є сліди згвалтування.

Читайте АСН в Google News