Штаб АТО повідомив про загострення ситуації на Донбасі

29.08.2016, 09:09

За минулу неділю, 29 серпня, російські окупаційні війська 76 разів відкривали вогонь по підрозділах сил антитерористичної операції (АТО), повідомили в прес-центрі штабу АТО.

Згідно з даними українських військових, 37 обстрілів зафіксовано на Донецькому, 27 - на Маріупольському і 12 - на Луганському напрямах.

На Донецькому напрямі до світанку бойовики стріляли з важкої артилерії 152-мм калібру по Архангельському. Більш 100 снарядів калібру 122 мм були випущені по Авдіївці, три снаряди того ж калібру вцілили в Піски. На ділянці Авдіївка - північні окраїни Горлівки окупанти активно застосовували мінометний вогонь, зокрема забороненого 120-мм калібру, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети. До того ж по Авдіївці ворог знову провів масований обстріл з танків, випустивши більше 40 снарядів.

У районі Світлодарської дуги противник вів вогонь із мінометів 82-мм калібру і задіяв бойові машини піхоти, по Новоселівці Другій завдав удар із протитанкового ракетного комплексу. По укріпленнях в Луганському, Пісках і Авдіївці ворог застосував зенітні установки. Захисники Пісків і Опитного потрапили під снайперські приціли.

На Маріупольському напрямі ворог випустив понад 60 артилерійських снарядів калібру 122 мм по Широкиному, ще близько 70 - по укріпленнях у Талаківці.  Біля Мар'їнки, Тарамчука, Красногорівкиі і Талаківки противник вів мінометний, гранатометний і кулеметний вогонь, Широкино, Водяне, Новотроїцьке і Гнутове обстрілював із гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, в Новогригорівці і Старогнатівці вогонь відкривався з автоматичних станкових гранатометів. У Мар'їнці зафіксована активність бойових машин піхоти, до того ж тут і в Широкиному проявив себе снайпер.

На Луганщині по позиціях у Новоолександрівці, Новозванівці і Жовтому противник вів гранатометний вогонь, у Золотому застосовував стрілецьку зброю. Обстріли Станиці Луганської тривали з використанням мінометів 82-мм калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Поблизу позицій у Новоалександровці активізувався снайпер.

Читайте АСН в Google News