Родичі загиблих в Іловайському котлі завтра підуть під ГПУ вимагати від Луценка назвати винних

28.08.2016, 13:54

На Софійській площі в Києві відбулася акція пам’яті загиблих українських військових у зоні АТО, зокрема в “Іловайському котлі”. Як повідомив канал “112 Україна”, загалом у ній взяли участ близько 40 людей, головно це дружини й матері загиблих, які розповідали свої трагічні історії. Вони написали на білих кульках побажання та випустили ці кульки в небо.

У понеділок, родичі загиблих планують піти під ГПУ та зустрітися з генпрокурором Юрієм Луценком, аби дізнатися, коли будуть сформовані обвинувальні акти та передадуть до суду справи щодо Іловайської трагедії. 18 серпня 2014 року українські війська увійшли в Іловайськ Донецької області. Але внаслідок введення на Донбас регулярних російських військ 23-24 серпня вони опинилися в оточенні.

Після попередніх домовленостей про “гуманітарний коридор” для відходу українських військ сили АТО почали вихід з міста, але були розстріляні на марші. За підтвердженими даними військової прокуратури, в “Іловайському котлі” загинули 366 військових, 429 були поранені, понад 500 потрапили в полон, більше сотні військових вважаються зниклими безвісти.

Нагадаємо, за попереднім звітом ТСК, до трагедії під Іловайськ привели помилкові кадрові призначення в силовому блоці. Однак остаточно винних у найбільшій трагедії за час війни на Донбасі винних так і не було названо.

Читайте АСН в Google News