Питання Ільмі Умерова буде порушено на засіданні ОБСЄ - МЗС

26.08.2016, 17:10

Наступного тижня міністр закордонних справ порушить питання заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова на неформальному заході за участю 57 країн - учасниць ОБСЄ.

Про це на акції в підтримку Ільмі Умерова та інших політв'язнів в окупованому Криму заявила прес-секретар МЗС Мар'яна Беца, передає кореспондент ASN.

«Міністр закордонних справ порушить питання Ільмі Умерова наступного тижня на великому заході. В рамках ОБСЄ відбудеться неформальний захід 57 країн - учасниць ОБСЄ, і ім'я Ільмі Умерова звучатиме першим. Ми також будемо розповідати про всіх політв'язнів у Росії і окупованому Криму, які страждають від російської репресивної машини», - зазначила Беца.

Нагадаємо, що Ільмі Умерову висунули звинувачення за ст. 280.1 КК РФ - публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликала російський уряд негайно звільнити Ільмі Умерова, звинувативши владу РФ в порушенні прав людини.

Читайте АСН в Google News