Напад на університет у Кабулі: заручників звільнено, нападників застрелено (відео)

25.08.2016, 10:35

Внаслідок збройного нападу на Американський університет у Кабулі загинуло щонайменше 13 осіб, семеро з яких студенти, троє співробітників охорони університету і троє поліцейських.

Як повідомляє Euronews, бойовики проникли на територію університетського комплексу в середу. Шлях їм відкрив смертник, який підірвав себе біля входу в установу, де перебували сотні студентів і кілька викладачів-американців. Деяким вдалося покинути будівлю через аварійні виходи та вікна.

«У нас була лекція на другому поверсі, - розповідає цей студент, якого було госпіталізовано з переломом ноги. - Раптом ми почули дивні сухі звуки. Виявилося, що це постріли, ми злякалися і зістрибнули з другого поверху, а потім вибігли за ворота».

Операція зі звільнення заручників тривала всю ніч і завершилася в четвер на світанку. Двоє бойовиків були застрелені поліцією.

Відповідальність за напад поки не взяло на себе жодне угрупування. Останнім часом в Афганістані почастішали вилазки бойовиків руху Талібан і угруповання «Ісламська держава». Це вже друга атака на афганські навчальні заклади цього місяця. 7 серпня озброєні бойовики викрали двох професорів - американця й австралійця.

Читайте АСН в Google News