СБУ: Помічник Путіна був у Києві під час розстрілів на Майдані

15.04.2015, 12:11

Радник російського президента Владислав Сурков 20—21 лютого перебував у Києві разом з екс-головою СБУ Олександром Якименком і користувався урядовим зв'язком. Про це під час засідання Антикорупційного комітету заявив глава СБУ Валентин Наливайченко, передає кореспондент «Аналітичної Служби Новин».

«Разом з Генеральною прокуратурою та МВС ми переконані, що необхідно розслідувати злочини не тільки українських високопосадовців, але й участь російських високопосадовців у переслідуваннях, акціях проти активістів під час подій у Києві», — сказав він.

Зокрема, за його словами, СБУ підготувала матеріали щодо перебування пана Суркова на території України 20—21 лютого.

«Наше розслідування звертає увагу на те, що пан Сурков 20—21 лютого не просто перебував в Україні, але й мешкав разом із паном Якименком на одному з об'єктів СБУ. Він користувався урядовим зв'язком і виїжджав до адміністрації президента», — зазначив він.

Водночас пан Наливайченко наголосив, що необхідно розслідувати, в якому статусі перебував Владислав Сурков в Україні, оскільки ні МЗС, ні інші дипломатичні канали не мали інформації про його візит до Києва.

Читайте АСН в Google News