Терориста Гіві, який показово вбивав українських солдатів, оголосили в розшук

19.08.2016, 17:23

Правоохоронні органи України оголосили в розшук ватажка збройного формування «Сомалі» терористичної організації «ДНР» на прізвисько Гіві, повідомили в Генеральній прокуратурі України (ГПУ).

Як зазначили у відомстві, суд дозволив Головній військовій прокуратурі почати спеціальне досудове розслідування щодо бойовика. У рамках розслідування судом також дано дозвіл на його затримання.

«Після проведення необхідних процесуальних дій найближчим часом обвинувальний акт щодо зазначеного терориста буде передано до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження)», - заявили в ГПУ.

Ватажок незаконного збройного формування «Сомалі» підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 258; ч. 1 ст. 258-3; ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437; ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438; ч. 2 ст. 146 КК України.

Терорист Гіві організував і особисто скоїв у січні 2015 року поблизу Міжнародного аеропорту «Донецьк» терористичні акти проти військовослужбовців сил АТО, а також жорстоко поводився з полоненими, що призвело до загибелі дев'ятьох осіб.

Нагадаємо, що помічник начальника Генштабу, представник Міністерства оборони України Тетяна Ричкова розповіла, що бойовик Михайло Толстих, більше відомий на прізвисько Гіві, показово розстрілював поранених українських військових у донецькому аеропорту.

Читайте АСН в Google News