МОЗ ініціює засідання РНБО

02.08.2016, 17:46

Міністерство охорони здоров'я України ініціює проведення засідання Ради національної безпеки і оборони України щодо низького рівня вакцинації в країні. Про це під час брифінгу повідомила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, повідомляє прес-служба відомства.

«Нещодавно на колегії МОЗ надавали статистику, скільки дітей було вакциновано за цей рік. Це інформація від 1 липня цього року: дітей першого року життя, які отримали щеплення проти туберкульозу, - тільки 11,5%, поліомієліту - 39%, кашлюку, дифтерії, правця - менше 2%, гемофілії - 4%. Проблема зараз не тільки в доставці вакцин, а в тому, що дітей не вакцинують. З метою забезпечення охоплення вакцинацією дітей до рівня рекомендованого ВООЗ (95%) Міністерство підготувало листи до Президента України та Секретаря РНБО, в яких йдеться про сприяння в проведенні засідання РНБО із залученням усіх зацікавлених сторін, де потрібно розглянути питання імунопрофілактики як важливої ​​складової безпеки України», - зазначила Супрун.

За словами в.о. міністра охорони здоров'я України, дуже важливо, щоб питання імунопрофілактики вийшли на рівень керівництва держави.

Читайте АСН в Google News