Савченко запропонувала «план перезавантаження» України

02.08.2016, 12:10

Народний депутат Надія Савченко запропонувала «план перезавантаження» України шляхом обрання 100 депутатів і переписування Конституції. Про це Савченко заявила під час прес-конференції.

За її словами, потрібно провести вибори 100 народних депутатів, які мають змінити Конституцію України.

«Вони також виписують блокові закони до всіх систем життєдіяльності країни: виборчої, судової, пенітеціарної, фіскальної, наукової тощо. І блокові закони ляжуть в основу подальшої законотворчості країни і не мають права бути змінені. Вони виносяться на затвердження на народному референдумі», - заявила Савченко.

Як пише 112, в Конституції, на думку Савченко, крім інших важливих пунктів, має бути прописано:

1. Створення самоврядування адміністративних одиниць України за економічними принципами виживання і розвитку інфраструктури, але не принципами історичних, культурних, релігійних уподобань.

2. Муніципальна поліція, слідство і загони територіальної оборони з правом вільного носіння зброї для всіх громадян на місцях.

3. Суди і прокуратура - місцеві з затвердженням громадою на народних слуханнях кандидатур суддів і прокурорів. Народний контроль із судом присяжних. Один всеукраїнський суд у справах апеляції в адміністративних і кримінальних справах.

4. Армія: зовнішня, внутрішня розвідка і прикордонники в армії - державні.

5. Законотворчий орган - народна влада, куди делегуються обрані представники від місцевих виборів кожної адміністративної одиниці України за виборчим законом, прописаним у Конституції і з правом громадян міняти представника в народні ради.

6. Уряд України - найняті народом в представництві народної ради фахівці, вчені відповідних галузей для виконання економічно розрахункових робіт із розвитку галузі без будь-яких підпорядкованих їм міністерств.

7. Президент України - символічна виборча посада зі спрямуванням на зовнішні відносини, як візитна картка України, лідер нації з повноваженнями головнокомандувача в разі війни.

Читайте АСН в Google News