В Одесі у серпні відбудеться ЛГБТ-фестиваль

29.07.2016, 19:52

З 10-го по 14 серпня в Одесі відбудеться фестиваль квір-культури «ОдесаПрайд-2016». Про це йдеться на сторінці фестивалю у Facebook.

«З 10-го по 14 серпня, вже вдруге, в Одесі відбудеться фестиваль квір-культури «ОдесаПрайд». Цього року гасло фестивалю - «ОдесаПрайд» за вільне місто!». Організатори розраховують вивести на новий рівень діалог із одеситами про права людини та протидію дискримінації вразливих груп суспільства», - йдеться в повідомленні.

За інформацією організаторів, цьогоріч у рамках «ОдесаПрайд» плануються дискусії на тему мови ненависті, стигматизації всередині різних соціальних груп, стереотипів щодо представників ЛГБТ-спільноти. Буде презентовано фотопроекти, які ознайомлять гостей фестивалю з історіями ЛГБТ-представників в Україні.

Читайте також: Тест на толерантність

«З огляду на сумний досвід минулого року й успішний досвід київського прайду, ми відкрито заявляємо про намір домогтися дозволу на проведення вуличної правозахисної ходи і вже подали відповідну заяву до Одеської міської ради», - прокоментувала плани Ганна Леонова, лідер оргкомітету «ОдесаПрайд-2016».

Читайте АСН в Google News