Антикорупційна прокуратура знайшла у працівників ДФС велику суму готівки

28.07.2016, 10:25

У середу, 27 липня, детективи НАБ України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) провели обшуки в службових кабінетах Слідчого управління фінансових розслідувань у Шевченківському районі ГУ ДФС у Києві. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова САП Назар Холодницький.

За його словами, обшуки відбулися в рамках кримінального провадження щодо посадових осіб цього відомства, під час якого було встановлено, що вони, діючи умисно за попередньою змовою групою осіб з адвокатом, у кримінальному провадженні вимагали у підприємця хабар у сумі понад 750 тисяч гривень. У цю суму вони оцінили своє сприяння у прийнятті «правильних» процесуальних рішень у кримінальному провадженні.

«Під час проведення обшуків у одного з керівників Слідчого управління в службовому кабінеті знайдено та вилучено кошти в сумі близько 300 тисяч доларів США, понад 100 тисяч євро, понад 30 тисяч фунтів стерлінгів і 1,5 мільйона гривень», - ідеться в повідомленні.

При цьому Холодницький зазначив, що є обґрунтована підстава вважати, що така сума готівкою не могла з'явитися на робочому місці «борця з податковими злочинами» законним шляхом. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу податківцям.

Читайте АСН в Google News