Детективи НАБУ затримали двох чиновників, підозрюваних у розтраті 50 мільйонів гривень

26.07.2016, 17:07

Сьогодні, 26 липня, детективи Національного антикорупційного бюро України затримали колишнього в.о. голови правління ВАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» і голову правління ВАТ «Рокитнянський комбінат хлібопродуктів». Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

За інформацією бюро, затриманих підозрюють в організації корупційної схеми, яка призвела до розтрати державних коштів на суму близько 50 млн гривень. За версією слідства, посадовці уклали договір про постачання Рокитнянським комбінатом хлібопродуктів 16,6 тисячі тонн кукурудзи 3-го класу для ВАТ «ДПЗКУ» в умовах повної передоплати.

«Обом сторонам було достовірно відомо, що вказаний товар де-факто відсутній, тому Рокитнянський хлібокомбінат не збирався виконувати угоду. Проте ДПЗКУ переказав на рахунок хлібокомбінату близько 50 мільйонів гривень бюджетних коштів за товар, який так і не було поставлено», - йдеться в повідомленні.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, готується клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Читайте АСН в Google News