Сімох російських плавців не пустили на Олімпіаду

25.07.2016, 18:55

Міжнародна федерація плавання (FINA) повідомила, що семеро російських плавців не відповідають вимогам, встановленим Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) для допуску росіян до Олімпіади-2016 у Ріо-де-Жанейро.

Як пише Медуза, це Михайло Довгалюк, Юлія Єфімова, Наталя Ловцова, Анастасія Крапівіна, Микита Лобінцев, Володимир Морозов і Дар’я Устинова. Лобінцев, Морозов і Устинова виявилися причетними до порушень, описаних у нещодавній доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) про допінг у російському спорті, пояснили в FINA.

Претензій до спортсменів, які представляють Росію в інших водних видах спорту (синхронному плаванні, пірнанні і водному поло), у FINA немає.

Російські спортсмени можуть поїхати на Олімпіаду 2016 року в Ріо-де-Жанейро лише в тому разі, якщо міжнародні федерації за їхніми видами спорту підтвердять, що вони пройшли необхідну перевірку на допінг і раніше не були покарані за вживання заборонених препаратів. Ще однією умовою допуску є непричетність до порушень, описаних у доповіді незалежної комісії ВАДА про допінг у російському спорті. Ці вимоги 24 липня встановив МОК.

Читайте АСН в Google News