Турчинов: РФ продовжує випробовувати нове озброєння на Донбасі під час кривавих провокацій

25.07.2016, 14:24

Російський Генеральний штаб продовжує використовувати окуповану територію Донбасу для випробування нової зброї під час кривавих провокацій. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО.

За його словами, російські окупаційні війська на сході України не лише збільшили кількість та інтенсивність обстрілів із застосуванням важкого озброєння, забороненого Мінськими угодами, а й здійснюють системні випробування нових зразків зброї та військової техніки.

«Так, у липні зафіксовано застосування проти наших військових нових російських мінометних комплексів КМ-8 «Грань» з керованими 120-міліметровими мінами і переносними засобами автоматизованого управління вогнем «Малахіт», - сказав Турчинов, додавши, що комплексами керують винятково кадрові військові збройних сил РФ.

Секретар РНБО зауважив, що мінометний комплекс КМ-8 «Грань» призначений для знищення й ураження поодиноких і групових цілей, броньованих об'єктів і фортифікаційних споруд з перших пострілів без додаткового пристрілювання.

«Комплекс використовує 120-міліметрову керовану міну, обладнану лазерною головкою самонаведення», - сказав він.

Крім того, як зазначив Турчинов, відбувається бойове застосування нового БПЛА «Інспектор-601», призначеного для виконання ударних, розвідувальних і спеціальних завдань, комплексу РЕБ «Шипшина-Аеро» і багатофункціонального комплексу РЕБ «Ртуть-БМ», а також приладів лазерної локації та лазерних приладів оптико-електронної протидії останнього покоління.

«Також було встановлено використання російськими окупаційними військами боєприпасів з посиленими бойовими характеристиками, заборонених міжнародними конвенціями», - сказав він.

«Все це відбувається в умовах значного збільшення інтенсивності обстрілу на тлі демонстративного порушення Мінських угод з боку російських військових», - наголосив секретар РНБО.

Читайте АСН в Google News