Порошенко проанонсував будівництво дороги Одеса-Болград-Рені

07.07.2015, 15:12

Україна і Болгарія побудують разом дорогу, яка стане транзитним коридором на Румунію і через Румунію до Болгарії. Про це заявив Президент Петро Порошенко на спільній прес-конференції в Києві з президентом Республіки Болгарії Росеном Плевнелієвим, передає кореспондент ASN.

Дорога проходитиме через Одесу, Болград і Рені.

«Особливу увагу приділимо будівництву дороги, яка з'єднає Одесу, Болград і Рені, і стане потужним транзитним коридором на Румунію і через Румунію до Болгарії. Ми домовилися про те, що будуть проведені переговори і наші болгарські та румунські партнери допоможуть нам залучити кошти ЄС. Але справа не тільки в коштах», — зазначив Порошенко.

За словами Порошенка, вже дано доручення розробити проект і графік фінансування.

«Цей транспортний коридор поліпшить торговельні відносини між нашими країнами, які відкриваються із запровадженням з 1 січня 2016 року в повному обсязі поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі», — зазначив Порошенко.

Президент розповів, що українську частину коштів на будівництво дороги візьмуть із перевищень надходжень до бюджетного плану від Одеської та Кременчуцької митниць. Він наголосив, що грошей цілком вистачить.

Читайте АСН в Google News