У НАБУ розповіли, що знайшли під час вчорашніх обшуків

06.07.2016, 11:36

Вчора, 5 липня, детективи Національного антикорупційного бюро України провели обшуки в Києві та Київській області за 21 адресою в рамках розслідування «газової схеми Онищенка». Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Як повідомляється, під час обшуків було вилучено комп'ютерну техніку, жорсткі диски, флеш-накопичувачі, телефони і документи, які можуть містити відомості про предмет розслідування в кримінальному провадженні за фактом розкрадання державних коштів під час видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування».

«Зараз детективи аналізують отриману слідчу інформацію на предмет наявності доказів, а також вживають заходів щодо притягнення до відповідальності організатора злочинної схеми О. Онищенка. Всі власники вилученого під час обшуків майна проходять у кримінальному провадженні як свідки. Більшість із них співпрацює зі слідством і вже дала свідчення детективам Бюро», - йдеться в повідомленні.

У НАБУ відзначили, що слідчі дії проводилися в приміщеннях 11 фізичних та трьох юридичних осіб, серед яких - керівники приватних підприємств, нотаріуси, адвокати.

Онищенко підозрюється в організації «газової схеми», в ході розслідування якої вже затримано 12 осіб. За попередніми даними, в результаті викритої «газової схеми» державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн, з яких 1,6 мільярда - це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства. 1,3 мільярда - неоплачена сума ренти за користування надрами.

Зараз відомо, що Онищенко перебуває за межами України.

Читайте АСН в Google News