Transparency International: Щодо розстрілів на Майдані немає жодного обвинувального вироку

06.06.2016, 15:18

Жодного обвинувального вироку не було винесено щодо розстрілів на Майдані. Про це сказано у спільній заяві антикорупційних організацій стосовно візиту голови правління Transparency International в Україні.

«У лютому 2014 року внаслідок Революції гідності екс-президент і його найближче оточення втекли за кордон, де й успішно переховуються дотепер... Українське суспільство чекає на покарання винуватців... Наразі вже друга половина 2016 року, а українська правоохоронна система не показала результатів: жодного обвинувального вироку щодо організаторів та чиновників, жодного долара не повернуто державі», - сказано в повідомленні.

У документі також ідеться, що правоохоронна система поводиться пасивно, кримінальні провадження відкривають переважно завдяки активній позиції громадянського суспільства та журналістів-розслідувачів.

«Наші організації вітають візит до України голови правління Transparency International Хосе Угаса... Наскільки нам відомо, в рамках візиту Хосе Угаса заплановані зустрічі з першими особами держави та керівниками правоохоронних структур», - сказано в повідомленні.

Читайте АСН в Google News