Француз-терорист пропонував хабар за те, щоб вибухівку і зброю до Європи супроводжував українець

06.06.2016, 13:09

Французький терорист, якого затримала СБУ, пропонував кілька тисяч євро за те, щоб вибухівку і зброю до Європи супроводжував громадянин України. Про це під час брифінгу повідомив голова СБУ Василь Грицак.

«Він (затриманий француз. - Ред.) запропонував... кілька тисяч євро за те, щоб громадянин України супроводжував цей вантаж на територію Європи. Це ключові речі і саме тому ми вважаємо, що це може бути підстава російських спецслужб. Ми спочатку думали, що діє просто терористична організація. Ми вийшли на структуру, яка діє у Франції, незадоволена владою і хоче напередодні та під час проведення Євро здійснити низку терактів. На певному етапі, коли ми отримали від нього пропозицію про те, що бажано було б, аби цей незаконний вантаж - вантаж вибухівки 125 кг, врахуйте 20 пострілів РПГ і багато іншого - було доправлено на територію Європи за сприяння громадянина України, було включено ще одну робочу версію», - розповів Грицак.

Нагадаємо, раніше Грицак озвучив інформацію про те, що Служба безпеки України запобігла серії з 15 терактів у Франції. Їх планували здійснити до та під час Євро-2016. Француза, який планував теракти, затримано.

Читайте АСН в Google News