Чотирьом керівникам ВПК Росії заборонили в'їзд до України

24.05.2016, 10:47

Служба безпеки заборонила в'їзд в Україну чотирьом керівникам одного з підприємств військово-промислового комплексу (ВПК) Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За інформацією правоохоронців, у листопаді минулого року оперативники спецслужби викрили незаконну діяльність миколаївської фірми, яка спеціалізувалася на розробці конструкторської та технологічної документації для кораблів ВМФ та прикордонної служби ФСБ Росії.

«СБУ оголосила директору і головному конструктору установи офіційні застереження про неприпустимість порушення чинного законодавства про відсутність дозволів Державного експортного контролю на право вести за кордоном військово-технічні роботи. Також до миколаївського підприємства було застосовано санкції. Функціонування фірми фактично було припинено», - йдеться в повідомленні.

При цьому керівництво російського підприємства ВПК у місті Відрадне Ленінградської області продовжило спроби залучити українських фахівців до роботи. Зокрема, росіяни мали намір особисто прибути до Миколаєва для узгодження деталей можливого відновлення взаємодії з колишніми партнерами.

Наразі, після заборони в'їзду в Україну представників російського ВПК, будь-яку співпрацю між сторонами остаточно припинено.

Читайте АСН в Google News