У Сумській області директора держпідприємства затримали на хабарі

30.04.2016, 16:51

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Сумській області виявили, що посадові особи державного агролісового підприємства беруть хабарі. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Хабарі бралися за незаконний відпуск лісу.

«Зокрема, протягом квітня 2016 року директор лісгоспу за надання лісопродукції поза бухгалтерським обліком вимагав та отримував хабарі від працівників цього ж підприємства і місцевих бізнесменів. В рамках кримінального провадження оперативники не тільки задокументували факти отримання керівником ДП неправомірної вигоди на суму 20 тисяч гривень, а також встановили факти вчинення посадовою особою інших правопорушень. Зокрема, керівник з метою подальшого збагачення привласнив майно держпідприємства. Деревина вивозилася на підконтрольні йому лісопереробні підприємства і реалізовувалася», - сказано в повідомленні.

Прокуратура Роменського району відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Також за даним фактом прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

«29 квітня працівники Управління захисту економіки Нацполіціі в Сумській області та Роменської місцевої прокуратури затримали директора лісгоспу під час отримання чергового хабара. У службовому кабінеті правоохоронці вилучили грошові кошти», - сказано в повідомленні.

Директору вже оголосили про підозру.

Читайте АСН в Google News