Данія зупинила видачу віз через збій в електронній системі

29.04.2016, 12:20

Міністерство імміграції, інтеграції та житлового будівництва Данії повідомило, що процес отримання віз наразі повністю зупинено через збій у системі. Про це йдеться на сайті відомства.

«Данські представництва за кордоном і данська імміграційна служба не можуть наразі обробляти заяви на видачу віз через збій в електронній візовій системі VIS... Зараз неможливі оформлення візи або видача візи в данській місії за кордоном або в імміграційній службі. Крім того, неможливою є цифрова обробка віз на зовнішніх шенгенських кордонах Данії», - йдеться в повідомленні.

Дві візові анкети - VU1 на бізнес-візу і VU2 на отримання візи для приватної поїздки - можна знайти в паперовому вигляді на сайті імміграційної служби, але в заяві йдеться про те, що документи не оброблятимуться, доки не розв’язано проблеми з системою.

«Поки що неможливо сказати, коли проблеми буде вирішено. Відповідні органи перебувають у тісному контакті і вже реалізували низку тимчасових рішень, аби впоратися з ситуацією», - йдеться в заяві.

Читайте АСН в Google News