У ГПУ відкрили провадження проти судді, яка заборонила діяльність Меджлісу

27.04.2016, 13:44

У прокуратурі АР Крим відкрили кримінальне провадження проти судді Наталії Терентьєвої, яка винесла рішення про заборону діяльності Меджлісу. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«Усвідомлюючи складність суспільно-політичної ситуації, Наталія Терентьєва, всупереч чинному законодавству України, погодилася на призначення себе суддею незаконно утвореного Верховного суду Криму, привласнила владні повноваження і 26.04.2016, будучи головуючою в колегії суддів зазначеного суду, разом з іншими суддями, прийняла рішення про задоволення позовної заяви так званого прокурора республіки Крим Наталії Поклонської і визнала Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборонила його діяльність», - сказано в повідомленні.

Прокуратура відкрила провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від расової, національної належності або релігійних переконань) і ч. 1 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) КК України.

Нагадаємо, що рішення про заборону Меджлісу на території РФ винесли 26 квітня.

Читайте АСН в Google News