МЗС: Розміщення ядерної зброї в Криму порушує зобов'язання РФ перед МАГАТЕ

25.04.2016, 13:32

Заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко нагадав Росії про порушення нею своїх зобов'язань як члена МАГАТЕ в разі розміщення ядерної зброї на тимчасово окупованій території АР Крим. Про це він заявив на міжнародному форумі «Уроки Чорнобиля - для ядерної безпеки світу», йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України в Facebook.

«У своєму виступі Вадим Пристайко відзначив зусилля нашої держави та міжнародної спільноти з перетворення Чорнобильської АЕС на екологічно безпечну систему, подякував за постійну увагу і зусилля країн «Великої сімки», а також країн - донорів Чорнобильського фонду «Укриття» та Рахунку ядерної безпеки до питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи», - сказано в повідомленні.

Заступник міністра нагадав про загрозу екології через агресію Росії проти України, що призвело до забруднення території регіону. Також Пристайко повідомив про порушення РФ своїх зобов'язань як члена МАГАТЕ у разі розміщення ядерної зброї на тимчасово окупованій території АР Крим.

Читайте АСН в Google News