Двох киян судитимуть за заклики до створення «Київської народної республіки»

22.06.2015, 11:55

Прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт стосовно організаторів так званої «Київської народної республіки». Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури Києва.

Обвинувальний акт спрямовано стосовно двох киян — 19-річного і 25-річного. Вони в соцмережах закликали до створення цього утворення. Згідно з досудовим розслідування СБУ, хлопці з березня 2014 року по січень 2015-го в соцмережі через створене інтернет-спільноти поширювали матеріали, що містять заклики до насильницького повалення конституційного ладу і захоплення державної влади. Крім цього, жителі столиці розповсюджували антиукраїнські матеріали і підтримували в співтоваристві діяльність терористів. Всього передплатників у цього співтовариства було близько 1300.

Хлопців звинувачують за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 109 КК України (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій). На сьогодні, вони під вартою і повністю визнали свою провину.

Читайте АСН в Google News