Порошенко хоче скоротити кількість керівників у силових відомствах

19.04.2016, 12:22

Президент України Петро Порошенко заявив, що хоче скоротити кількість керівного складу в силовому секторі. Про це глава держави написав на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні Україна здійснює масштабні реформи сектора безпеки та оборони. Ми оновлюємо не лише техніку, а й, у першу чергу, командний склад. Молоді командири довели своє право керувати армією на полі бою», - зазначає Порошенко, додаючи, що при аналізі співвідношення помітні диспропорції серед посад старшого офіцерського складу до молодшого офіцерського складу.

Порошенко зазначив, що євроатлантична модель управління військовими формуваннями передбачає максимальну передачу повноважень до середньої і низової ланок.

«Саме тому я звернувся до Міноборони, МВС, СБУ, Прикордонної служби, Нацгвардії, Зовнішньої розвідки, УДО, Держслужби з надзвичайних ситуацій провести аналіз співвідношення посад вищого офіцерського складу до загальної чисельності військовослужбовців і надати пропозиції щодо зменшення кількості начальницького складу», - повідомив він.

Читайте АСН в Google News