У Києві медустановам продавали неякісне медичне обладнання

12.04.2016, 16:40

Працівники Служби безпеки України спільно з прокуратурою припинили в Києві реалізацію неякісного медичного обладнання, яке продавалося до лікувальних закладів України. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За інформацією правоохоронців, організатори поставок ввозили в країну устаткування, яке довгий час використовувалося за кордоном. Під виглядом сервісного центру шахраї налагодили підпільний цех з ремонту, зміни серійних номерів, реставрації обладнання та інструментів. Державним, комунальним і приватним медичним установам вони реалізовувалися як нові.

«Під час обшуку в одному з київських складських приміщень правоохоронці виявили партію медичного обладнання загальною вартістю понад п'ятдесят мільйонів гривень без відповідних документів та маркування», - йдеться в повідомленні.

За висновком експертів, використання, в тому числі знайдених рентгенівських апаратів з підробленими сертифікатами з невідомими джерелами випромінювання, може завдати шкоди здоров'ю пацієнтів. Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 і ч. 1 ст. 321-1 Кримінального кодексу України.

Читайте АСН в Google News