На Рівненщині викрили працівників поліції та СБУ у «кришуванні» бурштинового бізнесу

11.04.2016, 10:42

У Рівненській області працівники прокуратури викрили представників поліції та СБУ, які «кришували» незаконний бурштиновий промисел. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.

«Прокуратурою Рівненської області спільно з працівниками УВБ СБ України та ВВБ управління Національної поліції в Рівненській області задокументовано причетність групи правоохоронців до скоєння розбійних нападів, незаконного видобутку бурштину на території Дубровицького району та сприяння іншим операціям із сонячним каменем», - ідеться в повідомленні.

Так, у рамках розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих розмірах, або скоєний організованою групою, або поєднаний із завданням тяжких тілесних ушкоджень) КК України правоохоронці здійснили низку обшуків за місцем дислокації «оперативного» штабу силовиків серед поліції, СБУ та осіб, що займаються бурштиновим промислом .

«За результатами проведених слідчих дій вилучено 6 кг обробленого і необробленого бурштину, 12 мотопомп, 10 генераторів, понад 150 пожежних рукавів, іншу зброю, призначену для незаконного видобутку бурштину, кошти в українській та іноземній валюті на загальну суму понад 270 тисяч гривень, 4 одиниці зброї, патрони до неї, гранату, 32 мобільних телефони», - йдеться в повідомленні.

Наразі здійснюються невідкладні слідчі (розшукові) дії. Вирішується питання про оголошення підозри особам, причетним до кримінальних злочинів.

Читайте АСН в Google News