Уряд погасить борг кримськотатарського телеканала ATR

10.03.2016, 15:34

Уряд України має намір погасити борги кримськотатарського телеканала АТR перед компанією-оператором. Про це розповів на засіданні Кабінету Міністрів міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

За його словами, раніше шведська компанія, яка володіє супутником Astra 4A, через який здійснюється мовлення телеканала ATR, за борги збиралася відключити цей телеканал.

«Я зв'язався з представниками цієї компанії, уряд України гарантував, що протягом двох тижнів ми вирішимо цю проблему. Зі свого боку вони надали гарантію, що сигнал телеканала ATR не завершить роботу до розв’язання проблеми», - сказав міністр.

У свою чергу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк нагадав, що в держбюджеті на 2016 рік на підтримку кримських татар передбачено близько 60 мільйонів гривень.

«Прошу Мінфін спільно з Мінінформполітики вирішити це питання і знайти 5 млн... для того, щоб цей канал і далі функціонував», - заявив прем'єр.

Як повідомлялося, на початку березня Мінінформполітики заявило про намір відправити листа шведській компанії SES ASTRA AB щодо відстрочки часу погашення боргових зобов'язань з боку компанії «Атлант-СВ» (телеканал ATR).

Читайте АСН в Google News